Main menu
SternloopbaanadviesKandidaat Chantal aan het woord

Kandidaat Chantal aan het woord

Chantal had haar opleiding geneeskunde afgerond en wilde zich specialiseren als keel- neus- en oorarts. Daarvoor moest ze solliciteren op een zeer gewilde specialisatieplaats in een ziekenhuis.

“Het vinden van een specialisatieplaats als arts is een lastige klus. De vraag is veel groter dan het aanbod en op elke beschikbare functie komen zeker vijfentwintig sollicitaties binnen. Op een feestje raadde een collega arts me daarom een sollicitatietraining bij Stern Loopbaanadvies aan. Aan­vankelijk vroeg ik me af of zo’n training echt nodig was. Maar omdat een opleidingsplek heel belangrijk voor me was, maakte ik toch een afspraak bij Stern.

Tijdens de eerste ontmoeting met de adviseur klikte het direct. De insteek van de training was heel praktisch en sloot precies aan bij mijn behoefte aan ondersteuning. In rollenspellen speelden we selectiegesprekken na en analyseerden wat er goed ging en beter kon. Zo kwam een groot aantal lastige vragen aan bod, waarop we samen het ideale antwoord formuleerden. Door dat vervolgens vaak te oefenen, kreeg ik m’n eigen verhaal steeds meer in de vingers.

Wat me direct opviel was dat de adviseur van Stern Loopbaanadvies de medische wereld heel goed kende. Dat bood belangrijke meerwaarde. De rollenspellen vormden een realistische simulatie van een selectiegesprek voor een opleidingsplaats. En de tips die ik kreeg voor mijn verbale én non-verbale communicatie kon ik direct gebruiken in de praktijk. Zo vormde de training een heel doelgerichte voorbereiding op de komende sollicitatie­gesprekken.

Met de training op zak ging ik die gesprekken zelfverzekerd en ontspannen in. Ik was voorbereid op lastige vragen en had duidelijk voor ogen hoe ik mezelf wilde presenteren. Het resultaat was dat ik uiteindelijk voor twee opleidingsplaatsen werd aangenomen en kon kiezen waar ik aan de slag wilde! Al met al begon ik enigszins sceptisch aan de training bij Stern Loopbaanadvies, maar terugkijkend was het de investering méér dan waard.”

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies