Main menu
SternloopbaanadviesSelectie assessments

Selectie assessments

Selectie assessments bij Stern Loopbaanadvies

Selectie assessments vinden plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. De primaire doelstelling is te achterhalen welke kans een kandidaat heeft op succesvol functioneren. Doordat wij binnen Stern Loopbaanadvies moderne, goed gevalideerde instrumenten gebruiken en de assessments afgenomen worden door senior psychologen die uw branche, bedrijf en de functies goed kennen, hebben selectie assessments van Stern Loopbaanadvies een hoge voorspellende waarde.
Stern Loopbaanadvies levert maatwerk: wij richten de onderzoeksdag in naar uw specifieke wensen en adviseren u voorafgaand aan het selectie assessment uiteraard uitgebreid over de mogelijkheden. Middels intelligentie- en vaardigheidstesten, persoonlijkheidsvragenlijsten, belangstellingsonderzoek, een diepte interview en specifiek voor de functie geselecteerde simulatieopdrachten, verkrijgen wij een goed totaalbeeld van de kandidaat. De uitkomsten worden gespiegeld aan competenties van uw bedrijf en de functie. Op basis daarvan kunnen wij een goed onderbouwde uitspraak doen omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor de betreffende functie.

De procedure voor een selectie assessment bij Stern Loopbaanadvies

Als u bij Stern Loopbaanadvies een selectie assessment wilt laten verrichten, wordt u niet met wachtlijsten geconfronteerd. Wij streven ernaar het onderzoek binnen een week na aanmelding te laten plaatsvinden. Voorafgaand aan het selectie assessment nemen wij de specifieke testpunten grondig met u door, zodat de vragen die u hebt helder in de rapportage worden beantwoord.

Een selectie assessment duurt gemiddeld zo’n 7 à 8 uur, maar korter is altijd bespreekbaar. De assessments worden bij Stern Loopbaanadvies individueel afgenomen en bestaan uit 2 delen. Een deel van de testen kunnen thuis, online gemaakt worden. Het deel bij ons op kantoor bestaat uit aanvullende testen, een interview en eventueel rollenspel. Aan het einde van het interview wordt het onderzoek met de kandidaat geëvalueerd. De schriftelijke rapportage met de uitkomsten van het selectie assessment wordt vanuit Stern Loopbaanadvies binnen 3 werkdagen naar u gestuurd. Aansluitend nemen wij contact met u om ook met u het selectie assessment te evalueren.

Kortom, Stern Loopbaanadvies maakt maatwerk van selectie assessments.

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies