Main menu
SternloopbaanadviesKandidaat Hennie aan het woord

Kandidaat Hennie aan het woord

Hennie werkte als coördinerend begeleider bij een grote zorginstelling. Ze kon aan de slag als teamleider van het team waar ze zelf werkte. Om zich goed op haar nieuwe baan voor te bereiden, kreeg zij een psychologisch onderzoek aangeboden. Vervolgens stapte zij in een coachingstraject.

´Dat ik een psychologisch onderzoek kreeg aangeboden, vond ik erg prettig. Waar liggen je kwaliteiten, wat zijn je valkuilen? Wil ik het teamleiderschap wel of is een functie als beleidsmedewerker toch meer iets voor mij? Vragen waar ik graag een antwoord op wilde, ook al was ik al gestart met mijn nieuwe functie.Uit het onderzoek bleek dat ik het niveau van teamleiderschap aankan. Maar ook dat er nog een paar verbeterpunten waren. Om daar direct op een serieuze manier mee aan de slag te gaan, besloot ik een coachingstraject te starten. Zodat ik zou worden begeleid in het sneller nemen van beslissingen om er uiteindelijk echt te stáán als teamleider.

De coaching bij Stern Loopbaanadvies bevalt me uitstekend. Ik draag zelf cases aan uit de praktijk, die we samen doorspreken. In het begin om de week, nu ongeveer één keer per maand. Dat het werkt, merk ik aan mijn eigen gedrag. Toen ik de functie accepteerde was dat op voorwaarde dat ik me niet met de aankomende reorganisatie hoefde te bemoeien. Maar dankzij de coaching ben ik die uitdaging niet uit de weg gegaan. Ik zit er nu middenin en ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ook op inhoudelijk vlak vind ik de ondersteuning prettig. Het is aangenaam om je verhaal te vertellen aan iemand van buitenaf, die objectief tegen de zaken aankijkt. Ik ben zelf nogal ´down-to-earth´ en voordat ik bij Stern Loopbaanadvies binnenstapte was ik toch een beetje huiverig voor zweverige theorieën. Gelukkig krijg ik hier gewoon praktisch advies, gericht op mijn werk. De gesprekken geven me een helder beeld van de richting die ik op wil. Zelf én met de afdeling.´

De coaching bij Stern bevalt me uitstekend. Ik draag zelf cases aan uit de praktijk, die we samen doorspreken. In het begin om de week, nu ongeveer één keer per maand. Dat het werkt, merk ik aan mijn eigen gedrag. Toen ik de functie accepteerde was dat op voorwaarde dat ik me niet met de aankomende reorganisatie hoefde te bemoeien. Maar dankzij de coaching ben ik die uitdaging niet uit de weg gegaan. Ik zit er nu middenin en ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ook op inhoudelijk vlak vind ik de ondersteuning prettig. Het is aangenaam om je verhaal te vertellen aan iemand van buitenaf, die objectief tegen de zaken aankijkt. Ik ben zelf nogal ´down-to-earth´ en voordat ik bij Stern binnenstapte was ik toch een beetje huiverig voor zweverige theorieën. Gelukkig krijg ik hier gewoon praktisch advies, gericht op mijn werk. De gesprekken geven me een helder beeld van de richting die ik op wil. Zelf én met de afdeling.´

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies