Main menu
SternloopbaanadviesKandidaat Dimphy aan het woord

Kandidaat Dimphy aan het woord

Dimphy was door haar werkgever, een Brabantse woningcorporatie, gedetacheerd als hoofd Serviceteam bij een informatie- en advieswinkel op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Zij was niet gelukkig in deze functie, maar haar werkgever wilde graag gebruik blijven maken van haar kwaliteiten. Kwaliteiten die eerst gestaafd moesten worden met een potentieelmeting.

´Mijn werkgever had ideeën over mijn capaciteiten, maar wilde graag een onafhankelijk onderzoek om te zien of die ideeën klopten. Via personeelszaken ben ik bij Stern Loopbaanadvies terecht gekomen en tijdens de eerste kennismaking voelde ik al een klik. De aanpak beviel me, ik voelde me snel op mijn gemak. De eerste opdracht heb ik dan ook enthousiast mee naar huis genomen.

Daarvoor moest ik nadenken over het waarom van belangrijke keuzes in mijn leven. Goed om daar eens bij stil te staan; zelf neem je daar de tijd niet voor. Ik kreeg meer opdrachten mee. Die behelsden niet alleen mijn werk, maar waren soms ook vrij persoonlijk. Daarnaast heeft Stern Loopbaanadvies een sterkte/zwakte analyse gemaakt. Daar heb ik zelf vragen voor beantwoord, maar ook vier mensen uit mijn omgeving gevraagd dat te doen. De uitkomsten zijn bij elkaar gevoegd tot één conclusie die we in gesprekken hebben aangescherpt. Leuke gesprekken, ik stond er van te kijken hoe snel mijn consultant mijn persoonlijkheid typeerde. Tot slot heb ik gedurende een dag verschillende niveau- en persoonlijkheidstesten gedaan. Tijdens de laatste afspraak zijn alle uitkomsten besproken en toegelicht. Ook hebben we toen het eindrapport besproken. Ik kon de eindrapportage meteen inzien: een pagina of acht met bondige conclusies. In die conclusies kon ik me helemaal vinden en ik ben erg blij met het rapport.

Nu de potentieelmeting naar ieders tevredenheid is afgerond, is het vervolgtraject in volle gang. Inmiddels heb ik tijdelijk een nieuwe functie bij dezelfde werkgever gevonden. Ik werk nu als projectleider informatisering. Uit de potentieelmeting bleek namelijk dat leiderschap me goed ligt, zolang ik ook op beleidsmatig vlak mijn ambities nog maar kwijt kan. Voor de langere termijn wordt binnen de woningcorporatie bekeken welke mogelijkheden er zijn als mijn huidige functie afloopt.´

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies