Main menu
SternloopbaanadviesStudie en beroepskeuzeonderzoek

Studie en beroepskeuzeonderzoek

Speciaal voor jongeren, studenten en jong volwassenen biedt Stern Loopbaanadvies het Studie- en beroepskeuzeonderzoek aan. Of je nu een profiel- of sectorkeuze moet maken, twijfelt over de te volgen vervolgopleiding, al een studiekeuze gemaakt hebt en verder richting wilt bepalen of net afgestudeerd bent, het Studie- en beroepskeuzeonderzoek biedt uitkomst voor jonge mensen vanaf 15 jaar die veelal voor lastige school- en studiekeuzes en de eerste stappen in hun loopbaan staan. Die willen weten waar hun kansen en talenten liggen en welke opleiding, welk werkveld en welke baan er het beste bij hen past.

Voorafgaand aan het Studie- en beroepskeuzeonderzoek vindt er een gesprek plaats om een beeld te krijgen van de huidige situatie: waar sta je nu en wat is de stap of keuze die je wilt of moet gaan maken? We bespreken de keuzes die al wel gemaakt zijn en hoe deze tot stand zijn gekomen, maar vooral ook de keuzes waar je niet goed uitkomt. Veel scholieren, studenten en jong volwassenen vinden het lastig om te bepalen welk gebied het beste bij hen past, terwijl vaak al op jonge leeftijd van hen wordt gevraagd een richting te bepalen. Waar liggen daarbij de vragen, twijfels en onzekerheden? Bij scholieren vindt dit gesprek alsook het uiteindelijke adviesgesprek, altijd samen met de ouders/verzorgers plaats. Tevens bespreken we in dit gesprek hoe het onderzoek in zijn werk zal gaan.

Het daadwerkelijke onderzoek neemt vervolgens een gehele dag in beslag. Zowel capaciteiten-, persoonlijkheids- als (beroepen)interessetests maken hier deel vanuit. Daarnaast vindt er die dag een uitgebreid gesprek plaats met de adviseur. Na het onderzoek wordt er een afspraak gemaakt om de resultaten met elkaar te bespreken. Je krijgt een rapport met daarin beschreven welke studie(richting) en/of werkveld het beste bij je past. Tevens bevat het een uitgebreid advies over welke richting je daarvoor het beste op kan gaan en welk pad te volgen. Terwijl we bij scholieren adviseren over zowel de profiel- of sectorkeuze als de vervolgopleiding, adviseren we net afgestudeerden over functies, werkveld en hoe de arbeidsmarkt te benaderen. Kortom, vanuit de vraagstelling die we voorafgaand aan het onderzoek hebben doorgenomen, volgt een concreet en helder advies van waaruit je met vertrouwen de eerste stappen in je studiepad of loopbaan kunt gaan zetten.

De prijs voor een studie- en beroepskeuzeonderzoek bedraagt € 695,00 (excl. BTW).

 

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies