Main menu
SternloopbaanadviesKandidaat Sjoerd aan het woord

Kandidaat Sjoerd aan het woord

Sjoerd wilde na vier jaar weg bij het wetenschappelijk bureau van een politieke partij. Toen hij dit intern besprak, toonde zijn directeur zich begripvol en bood hem een outplacementtraject aan.

“Op het moment dat ik bij Stern Loopbaanadvies binnenkwam, zat ik zowel privé als op mijn werk in een dieptepunt. Al na de eerste gesprekken ging het vrij snel weer bergopwaarts. Een professionele aanpak gecombineerd met een persoonlijke benadering, gaf me vertrouwen. Het traject begon met een persoonlijkheidsonderzoek met 360-graden feedback. Daarnaast had ik wekelijks een gesprek met mijn persoonlijke consultant. Na twee maanden ben ik al gericht gaan solliciteren.

In het persoonlijkheidsonderzoek kreeg ik vragen over mijn verleden, over mijn karakter, over keuzes die ik had gemaakt. Allemaal arbeidsgerelateerd. Bij de ‘360-graden feedback’ gaven mensen die mij goed kennen – zowel zakelijke als privé-contacten – antwoord op een groot aantal vragen over mijn persoonlijkheid. De uitslag was zeer herkenbaar. Een bevestiging van hoe ik mezelf zag, een erkenning van mijn kwaliteiten. Zeker op dat moment kon ik dat goed gebruiken.

Na twee maanden ben ik in overleg met Stern Loopbaanadvies begonnen met gericht solliciteren. Ik ben goed begeleid in de vacatureselectie: niet overal op afgaan, maar ook niet te kritisch zijn. Ook mijn curriculum en sollicitatiebrieven heeft mijn adviseur kritisch bekeken. De uitnodigingen kwamen snel en ik ben goed voorbereid de gesprekken ingegaan, onder meer door ze alvast te oefenen en voor te bespreken. Na twee gesprekken was het al raak.

Nu werk ik als onderwijsadviseur op het raakvlak van politiek en onderwijs. Ik adviseer niet alleen op onderwijsinhoudelijk vlak, maar ook over de harde kant, bijvoorbeeld over formatie en planning. Ik heb veel aan mijn achtergrond in de politiek, maar ook aan ervaring uit eerdere functies als docent en conrector. Ook op mijn nieuwe werkplek zijn de zaken in beweging, zijn er dingen die me tot nadenken stemmen. Maar de diversiteit in het onderwijs bevalt me uitstekend. Hier verlies ik voorlopig mijn enthousiasme en gretigheid niet.”

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies