Main menu
SternloopbaanadviesVerzuim en re-integratieonderzoek

Verzuim en re-integratieonderzoek

Als werkgever investeert u in een gezonde organisatie en gezonde werknemers. Echter, u kunt er veelal niet aan ontkomen dat u ook te maken krijgen met ziekte en uitval van uw medewerkers. Een verzuim en re-integratie onderzoek van Stern Loopbaanadvies kan uitkomst bieden om grip te krijgen op het verzuim van uw medewerker.

Middels een verzuim en re-integratie onderzoek krijgt u zicht op wat er heeft geleid tot het verzuim en wat er aan de hand is. Het tweede doel van het onderzoek is om van daaruit zicht te krijgen op de belastbaarheid en dus de re-integratiemogelijkheden van uw medewerker.

Daarbij is het belangrijk om uw werknemer juist al in het eerste ziektejaar te activeren en zelf bewust bezig te laten zijn met zijn of haar verzuim en arbeidstoekomst, zodat uw medewerker ook zelf grip kan krijgen en regisseur van zijn/haar re-integratieproces kan worden en niet enkel afwachtend is. Op deze manier krijgen zowel u als uw medewerker meer grip op het verzuim en de belastbaarheid en kan samen gezocht worden naar oplossingen en re-integratiemogelijkheden. Tot slot spelen vaak andere, onderliggende oorzaken dan ziekte, een rol bij verzuim. Denk aan een verstoorde arbeidsrelatie, ontevredenheid in de baan of functioneringsproblematiek. Dan is het beter deze onderliggende problemen te bespreken en aan te pakken, dan te wachten totdat het eerste ziektejaar voorbij is alvorens er nieuwe stappen genomen worden.

Het traject bestaat uit een persoonlijke analyse en een uitgebreid onderzoek waarbij de belastbaarheid van uw medewerker wordt onderzocht. Aansluitend ontvangen u en uw medewerker een rapport met een conclusie en advies over de re-integratiemogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd in een verzuim en re-integratieonderzoek?

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies