Main menu
SternloopbaanadviesKandidaat Maarten aan het woord

Kandidaat Maarten aan het woord

Maarten werkte zeven jaar in de softwarebusiness toen hij zichzelf een jaar de tijd gunde om te ontdekken of hij wel op de juiste plek zat.

´Door goed en hard werken belandde ik altijd vanzelf in leuke functies. Ik dacht eigenlijk nooit na of ik de juiste stappen zette. Op een gegeven moment wist ik het niet meer. Ik wilde een plan voor de toekomst, verder kijken dan de komende functie. Omdat me dat zelf niet goed lukte, besloot ik begeleiding te zoeken. Na het eerste gesprek bij Stern Loopbaanadvies heb ik kennismakingsgesprekken met andere bureaus afgebeld. Er was direct vertrouwen en mijn gesprekspartner wist heel rake opmerkingen te maken, ik vond het niet nodig verder te kijken.

Het programma had een goede opbouw. Ik kreeg opdrachten mee naar huis, verdeeld over zes hoofdstukken: opleidingen, werk, vrije tijd, familieomstandigheden, 360-graden feedback en je ideale baan. De uitwerkingen e-mailde ik naar Stern Loopbaanadvies. Zo kon mijn begeleider zich voorbereiden op het volgende gesprek. Een fijne manier van werken, omdat ik zelf al heel goed over de onderwerpen had nagedacht voor we erover spraken. Een psychologische test vormde samen met de uitkomsten van de gesprekken het eindverslag. Een rapport met mijn sterke punten, valkuilen en een beschrijving van mijn ideale werkplek. De conclusies heb ik thuis tot me laten doordringen en in een laatste gesprek nog eens goed doorgenomen met mijn begeleider. Het resultaat? Ik werk nog steeds in de software business, met veel plezier. Ik ben projectmanager, een functie die ik eerder ook gedeeltelijk heb vervuld. Mijn vorige functie omvatte echter nog veel meer andere taken die op dat moment minder bij mij pasten. Nu is het anders. Ik heb een groeipad voor ogen, dit is de eerste stap op weg naar mijn einddoel. Ik heb een stukje rust gevonden.´

Branches

  • Overheid
  • Industrie
  • Woningbouw
  • Zorg & Welzijn
  • Onderwijs
  • Media
  • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

    Stern loopbaanadvies