Main menu
SternloopbaanadviesPlant Manager

Plant Manager

Ben jij de Plant Manager die veilig en betrouwbaar leiding geeft aan het realiseren van onze productie ambities?

Locatie: Pernis
Dienstverband: Fulltime
Niveau: WO werk- en denkniveau
Ervaring: 10 jaar + ervaring in de procesindustrie
Datum: 28 april 2021

Wie zijn wij?

Shin-Etsu PVC is onderdeel van Shin-Etsu Chemical Ltd., wereldmarktleider in de productie van PVC. Productie in Nederland vindt plaats in twee moderne plants. Op het Bedrijvenpark Botlek wordt vinylchloride monomeer (VCM) geproduceerd, grondstof voor de productie van polyvinylchloride (PVC). Productie van PVC vindt plaats op onze locatie in Pernis.

Over de functie

In de functie van Plant Manager ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de plant. Als manager geef je direct leiding aan de afdelingen productie, process engineering en logistiek, in totaal 60-65 personen. Daarnaast geef je sturing aan onderhoud en realisatie van projecten voor de plant in een matrixopzet. Een hoge mate van veiligheid-, gezondheid- en milieubewustzijn zijn pijlers van je voorbeeldgedrag. Het realiseren van doelstellingen m.b.t. kwaliteit, bedrijfszekerheid en kostenbeheersing staat centraal. Als asset owner zie je toe op beheersing van hoge integriteit van de installatie en juiste investeringen in de installatie om dit te borgen en te verbeteren. Je ontwikkelt beleid voor de plant en draagt bij aan het beleid van het gehele bedrijf om de bedrijfsvoering van de PVC Plant continu te verbeteren. Je geeft met veel plezier leiding en als people manager motiveer en activeer je medewerkers, zowel in je team als daarbuiten. Als vertegenwoordiger van Shin-Etsu behartig je goede relaties met toeleveranciers en andere externe partijen. Je rapporteert aan de Operations Manager in deze functie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Toezien op goede VGM prestaties in de plant en sturing geven op afwijkingen en verbeteringen;
 • Participeren in de beleidsontwikkeling, van overkoepelend beleid naar plantbeleid;
 • Realiseren van de overeengekomen productiedoelen en kosten beheersing;
 • Bewaken, bijsturen en evalueren van productieresultaten;
 • Aansturen van alle operationele bedrijfsprocessen van de PVC plant m.b.t. de afdelingen productie, onderhoud, proces engineering en logistiek;
 • Opstellen van investeringsvoorstellen en technische wijzigingsvoorstellen om doelen voor technische ontwikkeling en productiecapaciteit van de plant te realiseren;
 • Leidinggeven aan en ontwikkelen van je team, sturen op ontwikkeling van de plantorganisatie;
 • Zorg dragen, naleven en mede ontwikkelen van het Managementsysteem & KVGWM aspecten;
 • Relatiemanagement met toeleveranciers en het contractmanagement van site services.

Functie-Eisen

 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting van Proces Technologie, Technische Bedrijfskunde of soortgelijk;
 • Je bent een hands-on leider die een technische achtergrond combineert met people skills;
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen de (Petro) chemische industrie;
 • Je bent sterk in zowel het opzetten van processen als het opbouwen van teams;
 • Je bent communicatief zeer vaardig en je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Persoonlijkheidsprofiel en kwaliteiten

Als manager is je mensgericht, communicatief vaardig en besluitvaardig. Daarnaast beschik je over de kerncompetenties flexibiliteit, zelfstandigheid, resultaatgerichtheid, initiatief en samenwerken. Een gestructureerde werkwijze van plannen en realiseren zijn voor jou niet onbekend en tot slot weet jij de visie van de organisatie uit te dragen.

Ons aanbod

We mogen dan wel de grootste PVC-producent ter wereld zijn, bij ons ben je niet een van de velen. Werken bij Shin-Etsu is werken in een cultuur waarbij betrouwbaarheid centraal staat. Dit betekent zo weinig mogelijk verstoringen en het realiseren van de productieplanningen, maar ook het nakomen van onze afspraken. Daarnaast gaat betrouwbaarheid over prestaties in veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Bij Shin-Etsu werken we samen, resultaatgericht en gaan we ervan uit dat je eigenaarschap toont. Naast veel afwisseling in een technisch hoogwaardig en open werkklimaat, biedt Shin-Etsu je alle ruimte voor eigen initiatief en hechten we zeer aan korte lijnen en directe en persoonlijke communicatie. Ook investeren we graag in jouw verdere vaktechnische- en persoonlijke ontwikkeling. Ons arbeidsvoorwaardenpakket mag gezien worden en omvat o.a. een goed salaris, een 13e en 14e maand, flexibele werktijden en een goede verlofregeling.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast geworden en wil jij solliciteren? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar info@sternloopbaanadvies.nl. Een assessment kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je ook bellen naar 010-2250533.

Branches

 • Overheid
 • Industrie
 • Woningbouw
 • Zorg & Welzijn
 • Onderwijs
 • Media
 • En vele anderen…
Bij Stern Loopbaanadvies werken ervaren en gekwalificeerde loopbaanadviseurs en psychologen.
Zij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk en werken voortdurend aan hun eigen vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Zo waarborgen we dat u altijd een deskundige, geïnspireerde en enthousiaste adviseur tegenover u treft. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contact

  Stern loopbaanadvies